top of page
Search
  • Writer's pictureStefi Sinca

Orice alegem pierdem

Nu există cale de mijloc - este un moment cu care toți ne întâlnim. Devine mai ușor când conștientizezi asta, prima decizie este o dezamăgire orice ai alege, pentru că orice alegere faci, ceva din ce îți dorești va lipsi și calea pe care ai ales-o nu îți oferă dorință, ci rațiune.


Dar să presupunem că ai ales dorința, însă dorința nu-ți oferă decât ceea ce nu poți atinge cu rațiunea, și invers, bineînțeles. Cât timp va trece până vei realiza că dorința îți oferă doar prezent? În timp ce rațiunea îți oferă doar viitor.


Între fericire și tristețe nu există cale de mijloc, alegi una în pofida celeilalte, o extremă sau alta, niciodată amândouă, niciodată puțin din fiecare. Calea de mijloc există însă doar în cărți, acolo unde eroul câștigă mereu, în timp ce răul este mereu înăbușit de bine. Dar în realitate nu e așa. Eroul de prea puține ori câștigă, iar răul domnește ajutat de bine.


Realitatea oferă oportunități de alegere, în fiecare zi; și în fiecare zi facem alegeri care ne vor influența viitorul și prezentul, în bine însă niciodată amândouă.


Deci ești pus în situația de a alege: viitor sau prezent. Da, cu toții vom alege viitorul, însă câți dintre noi vom fi dispuși să renunțăm la tot pentru el, inclusiv la noi, la prieteni, la sentimente, la amintiri, la crezuri, la dorințe, la ce avem și la ce vrem, la ce am putea avea mâine sau la ce vom avea în curând.


Să renunți la prezent înseamnă să fii pregătit să nu ai viitor, în timp ce abandonarea viitorului... ei bine, nu mai e nimic de adăugat.


Alegerea nu este niciodată sigură. Alegi viitorul, dar poate că nu va fi al tău. Alegi prezentul; mâine însă este viitor.


Nu există cale de mijloc. Orice alegem pierdem.


Dar poate greșesc. Asta ar însemna că alegerile pe care le-ai făcut ți-au oferit tot ce ai dorit; asta ar însemna că ai sfidat întreaga lumea.


Doar că nu e așa. Alegerea e sacrificiu. Toți alegem, deci toți sacrificăm.


39 views0 comments

Recent Posts

See All

Marea

Defect

bottom of page