top of page
Search
  • Writer's pictureStefi Sinca

Stea căzătoare


Povestea mea este despre o stea care se stinge într-un întuneric veșnic, într-o noapte rece, pe un cer însingurat, lipsit de luminători, fără mireasă. 

O stea care nu primește a doua șansă, sau poate că asta a fost a doua șansă, doar că a irosit-o; dar cine sunt eu să judec cine trebuie să primească a doua șansă? 

Pot doar să spun că a treia este o greșeală. Dar șansele nu înseamnă retrăire, ci noutate. Primești fără să meriți un suflet, dar din teamă de eșec, eșuezi. Și acel suflet piere. A doua șansă înseamnă un alt suflet care ți se dă ție pe sine. A doua șansă înseamnă să ai grijă de sufletul care ți-a oferit a doua șansă. 

Și din teama de a nu pierde a doua șansă, o pierzi. 

Și poate că vine și treia. Dar oare care va fi sfârșitul? Și câte șanse vor mai fi?

Poate că a doua șansă este un fel de a oferi încă un minut de viață unei stele, știind că acel minut va însemna ca ea să strălucească până vei muri tu. 

Cred că a doua șansă este o iertare. Dar a treia o dovadă a limitării tale mintale. A treia șansă este despre o stea care a căzut de două ori. În timp ce o stea nu poate cădea decât o dată pentru că a doua oară nu mai îndeplinește dorințe, ci fantezii. 

Povestea mea a fost despre a doua șansă, o șansă care nu i se oferă unei stele de către nimeni, din teamă de eșec, din teamă de dezamăgire. Dar a doua șansă e un minut oferit pentru o viață cu o dorință împlinită. 


28 views0 comments

Recent Posts

See All

Marea

Defect

bottom of page