top of page
Search
  • Writer's pictureStefi Sinca

Cum să ai o viață de succes?


Auzim pe micile, defapt pe marile ecrane întrebarea: Care este cheia succesului? Si Donald Trump a scris o carte pe aceasta tema, el fiind un om de succes. Bineînteles, D-l Trump nu a pornit de jos cu afacerile. Si mai corect este sa spui ca nu poti aduna o avere consistenta din munca cinstita. Asta o stim cu totii. Este ca acea afirmatie: ”Cand Guvernul conduce poporul este dictatura. Cand poporul guverneaza se numeste democratie.”

Primul pas catre succes: Nu fi zgarcit!

Nimeni nu a saracit daca a împrumutat 100 RON vecinului sau nu a dat nimeni în faliment intelectual daca a oferit 10 minute din timpul lui altei persoane. Asadar, ofera din timpul tau. Asculta, sfatuieste, apreciaza. Si ofera din resursele tale materiale.

Al doilea pas: Nu renunta!

Vine un moment cand intri cu masina în nămol. Împingi si tot împingi si parca degeaba. ”Sa sun pe x. Cu siguranta va veni si ma va ajuta!” Parca în acel moment toata lumea este ocupata. Si te gandesti sa renunti. ”Mai bine lasa. O sa o scot maine”, dar pana maine poate norii se deschid si o sa fie mult mai dificil de actionat. Ce trebuie sa faci? Nu renunta!

Fugi în debara si ia o lopata, adu pietris si pune sub cauciuc sau nisip. Daca nu functioneaza încerca cu o scandura mai solida. Gaseste solutii, dar nu renunta!

Al treilea pas: Vorbeste cand trebuie!

Avem o voluptate extraordinara în a ne oferi punctul de vedere fara sa ne fie cerut în mod oficial. Si este normal. In prezent, lumea vrea sa îsi expuna parerea lui; si parerea lui. Dar cand sa vorbesti? Doar cand esti întrebat. Daca îti vei oferi opinia doar asa, ”praf în ochi” vei deveni un ”caterincar”, un mitocan. De ce este important sa vorbesti cand ti se cere?

Parerea ta va fi ceruta în situatii critice. Cuvantul tau va fi apreciat si nu considerat ”praf în vant”. Deci, vorbeste cand esti întrebat si încearca sa îti susti parerea prin argumente solide si greu de combatut. Oricum, parerea ta trebuie sa fie una corecta.

Asadar, nu exista o carte despre ”o viata de succes”. Succesul se afla în tine.

20 views0 comments

Recent Posts

See All

Marea

Defect

bottom of page